Måla med akvarellpennor

Har man tidigare målat med akvarell så kan det antagligen vara kul att pröva på den lite nyare tekniken inom akvarellmålning vilket innebär att man målar med akvarellpennor. Vad innebär det egentligen att måla med akvarellpennor istället för att måla med penslar och akvarellfärg? Det är egentligen inte speciellt invecklat och både den vana akvarellmålaren och nybörjaren kan enkelt komma igång med att måla.

Måla med akvarellpennor

Det man behöver för att komma igång med målandet är

Akvarellpapper
– Akvarellpennor
– Penslar
– Vatten

Tekniken är egentligen väldigt enkel för det man gör är att man ritar det motivet man vill rita med pennorna på akvarellpappret och när man gjort det så använder man sig av penslarna som är doppade i vatten. Tekniken med pennorna gör att det blir lite enklare att styra det man vill måla än när man bara får använda sig av penslar och färgtuber. Man har lite mer en grund att gå efter när man använder sig av akvarellpennorna, pennorna är ett stöd så att ens målning sedan ska kunna bli extra fin. Denna teknik resulterar ofta till att det kommer att ta lite längre tid att få målningen klar eftersom det hela går ut på att först rita en skiss (en grund) för att sedan gå vidare i att använda penslarna för att få målningen färdig men resultatet blir ofta väldigt bra även fast det kanske tar lite längre tid. Det vattnet gör är att ge målningen mer djup än när man bara ritar en målning med vanliga färgpennor vilket kommer att resultera till att en målning med akvarellpennor blir riktigt fin. Är man inte en van akvarellmålare så behöver inte tekniken vara speciellt svår att lära sig då det gäller att testa sig fram och komma ihåg att övning kommer att ge färdighet. Även de som är duktiga inom akvarellmålning har startat från grunden och sedan jobbat sig upp för att bli duktiga. Det gäller att ha tålamod och testa sig fram. Att börja att akvarellmåla med hjälp av akvarellpennor kan vara mycket bra för nybörjaren då tekniken är relativt enkel att lära sig men också för att det går att köpa pennor som är riktigt billiga. Förstås är de dyrare pennorna lite bättre när det kommer till kvalité men är man bara ute efter att testa tekniken går det bra att börja köpa ett billigare alternativ. Visar det sig att man tycker om tekniken att måla med akvarellpennor kan man sedan köpa de pennor som består lite högre kvalité.

Det man behöver för att komma igång med målandet ärFörutom vanliga akvarellpennor så finns det också akvarelltuscher, kritor och blyertspennor som man kan använda sig av för att skapa fina måleri. Skillnaden på vanliga pennor och akvarellpennor är man ska använda sig av vatten där vattnet kommer att göra att bilden man målar får mer liv. Genom att använda sig av olika akvarellpennor så kan man förvänta sig otroliga resultat. Det kan ta en stund att få till ens målning men tiden kommer vara värt det när man ser hur bra resultatet blev tillsammans med akvarellpennorna som bas.