Michael Angelos Liv

Michael Angelo är hela 63 år gammal och föddes på dagen årtalet 1956 den 23dje februari. Han är en artist med många namn, Michael Angelo Batio eller endast Mike Batio eller MAB. Som artist så är han aktiv inom heavy metal musik, han spelar gitarr. Bland annat så var han huvud gitarrist i ett band som hette Nitro. Trots att hans huvudfokus som musiker alltid har varit heavy metal så han kommit i kontakt med flertalet andra genrer under sin karriär. Han är inte bara bra på att spela gitarr utan har en fantastisk gåva när det kommer till olika musik teorier och har en otroligt bred förståelse för hur musik kan sammansättas på olika sätt. Detta har han definitivt dragit nytta utav när det kommer till spelandet av gitarr och sammansättningar av hans olika bands låtar.

Michael Angelos Liv
Michael Angelos Liv

Michael är otroligt känd för att vara en av de skickligaste gitarristerna genom tiderna, och han är inte endast bra på att spela på sin gitarr han är även en extremt bra showman. Det är alltid en upplevelse att få se honom i sitt esse på scenen. Speciellt känd är han även för sin så kallade ”Over-Under” teknik, men även för sin förmåga att kunna spela på dubbel gitarr och då använder han båda händerna för att kunna spela. Förutom att enbart spela musik så försöker han även lära fler att spela som honom, detta gör han genom sin DVD-serie med namnet ”Speed Kills. Där får man lära sig att använda sig av olika spel tekniker samt att spela super snabbt.

Livet och karriär

Michael föddes i Illinois i USA och han hade en italiensk pappa och en tysk mamma. Redan vid fem års ålder så spelade han piano och komposterade sin egna musik, gitarr började han spela när han hade nått en ålder på hela 10 år. Redan vid 12 års ålder så började han vara delaktig i olika ungdomsband, shower och kyrkor. Under vissa helger kunde han spela musik halva tiden av dygnet. När han nådde åldern 13 år så tyckte gitarr läraren att han inte kunde lära honom något mer längre så Michael fick fortsätta att utvecklas på egen hand genom att studera hur andra kända gitarrister spelade. Han studerade på college och fick sig en bachelor inom konst med inriktningen musikteori och komposition. Hans första jobb som gitarrist samt musiker i allmänhet var ett jobb för en studio i hans hemstad. Där fick han komponera och spela in musik för företag så som Pizza Hut, KFC pch McDonald’s.

Livet och karriär
Livet och karriär

I ett band deltog han för första gången årtalet 1984, detta band hette Holland. Bandet släppte sitt debutalbum årtalet 1985. Inte långt efter detta första album så splittrades bandet. Efter detta så startade Michael sitt egna band med tre andra musiker men de hann inte ens spela in någon musik innan de splittrades. Dock så kom några av låtarna som de tillverkade att dyka upp i hans kommande band Nitro.

Bandet Nitro bildades årtalet 1987 och redan två år efter släpptes debutalbumet. Bandet gick mycket bra och de släppte sin andra skiva tillsammans årtalet 1992. Dock så splittrades även detta band strax efter deras andra släpp. Efter detta så har Michael haft en solokarriär och startat sitt egna bolag.