Vad är konst?

Konst är någonting som de flesta människor stöter på dagligen. Du kan stöta på konst nästan vart som helst idag, exempelvis när du går förbi tavlor och skulpturer på exempelvis shoppingrundan. Konst kopplas oftast ihop med målningar, skulpturer och ovanliga byggnader. Konst är någonting som du skapar. Konst kan visa sig på många olika sätt, som exempelvis genom drejning, smink och arkitektur. Alla människor kan skapa konst, det gäller bara att hitta sin egna stil. De flesta kända konstverken kan du finna på museum, där konstverken oftast vaktas av kameror och vakter. De flesta människor använder sina känslor för att skapa konst, för att konsten ska ha en mening.

Vad är konst
Vad är konst

Konst handlar mycket om målningar, skulpturer och andra materiella saker. Hitta rätt former, ändra och förbättra sina konstverk. Däremot så finns det också en annan del utav konsten, som vissa personer inte anser vara konst, alltså sång och dans. Detta är någonting som stör en hel del personer, då de flesta anser att sång och dans också är konst. Hur som helst så är sång och dans enligt många olika källor konst, eftersom du uttrycker dina känslor och skapar en produkt som du jobbat på.

Materiella konsten

Den materiella konsten kan du se nästan vart som helst. Du kan hitta den materiella konsten i bland annat fler människors hem, på stan, skolor, arbetsplatser och mycket fler platser. Den materiella konsten kan hittas i olika former, exempelvis i målningar. Målning är en väldigt vanlig konstsort där du oftast använder dig av en målarduk och blandar olika färger och skapar någonting vackert som exempelvis Leonardo Da Vincis målning “Mona Lisa”. Du kan tjäna enorma pengar på målningar och även få uppmärksamhet. Konst kan också visas på olika skulpturer och byggnader, som exempelvis statyn “frihetsgudinnan” som ritades av konstnären och skulptören Auguste Bartholdi.

Konst finns också i olika kategorier, stilar. Som exempelvis stilen realism som är en slags stil där du gör en avbild av verkligheten, sedan finns också surrealism som i sin stil gör avbildningar av någonting orealistiskt, det vill säga, någon slags fantasi och ologiskt tänkande. Det finns självklart mycket mer olika former av konst, och en av de idag, mest populära och moderna stilen, är abstrakt stil. Den abstrakta stilen är en typ som inte imiterar någonting, det är oftast bara linjer, drag och former. Den abstrakta stilen är den typ där man ofta kan se känslor, genom färger och mönster.

Övrig konst

En konstform som används av många är den motoriska formen som visas i form av bland annat sång, dans, teater, musik och andra former, där du kan uttrycka känslor, sprida meddelanden och även visa din talang. Denna konstform, precis som andra konstformer, handlar om att skapa en produkt. När du sjunger, dansar, skådespelar och skapar musik, kan du tjäna enorma pengar, och kanske även hjälpa dig att lättare kunna uttrycka dig. Genom denna konstform kan du också hjälpa människor, genom att beröra dem genom bland annat musiken, dansen och teatern. Denna konstform används dagligen av miljontals människor. Alla människor kan bli konstnärer, det gäller bara att hitta rätt form.

Övrig konst
Övrig konst